Deel dit artikel
-

Rotterdamse Koopgoot krijgt Nederlands grootste tablet

Een tablet zo groot als een abri staat sinds gisteren in de Rotterdamse Koopgoot, de winkelstraat in het centrum van de stad. Het apparaat ziet en kiekt het winkelend publiek, dat op zijn beurt met een bijbehorende app kan kijken en reageren op de omgeving.

De onroerendgoedeigenaar CBRE Global Investors liet een aantal fysieke digitale middelen bouwen die de winkelervaring van het publiek moet verdiepen. En buitenstaanders nieuwsgierig moet maken. Media-architecten Michel Mol en Bas Könning tekenen voor het concept dat gisteren werd gepresenteerd.

Een abri op een centrale plaats in de Koopgoot bevat een camera waarmee passanten zich kunnen fotograferen. De foto kunnen ze op Facebook publiceren, wat geldt als promotie van de noviteit en leuk gebbetje is voor de bezoekers.

Daarnaast is er een mobiele app (Android, iOS, Windows, Blackberry) die tweets over de omgeving laten zien, toegang geeft tot WiFi in het winkelgebied, kortingsacties van de winkels uit de omgeving laat zien en een plattegrond bevat. Er zit ook een speurtocht in de app versleutelt. Een foto toont een fragment van een bepaald object. Wie het object vindt, mag het hebben.

De productie van de 72”-zuilen (de ‘tablets’) is gerealiseerd door Surtronic uit Hoofddorp. De software is ontwikkeld door Plustien Interactief Ontwerp uit Utrecht. HollandCentraal verzorgt de content.

Deel dit bericht

6 Reacties

kamneo

er staat een spelfout in dit artikel.

Eline Douma

Vandaag 12.10 muur een foto gemaakt via de grote abri. Waar kan ik deze foto terugvinden

saskia

gisteren maakte mijn zoontje van 5 rond 13.00-13.30 uur foto in de koopgoot. Blond haar ,geruite blouse.
ook mijn vraag:waar kan ik deze terugvinden?wij hebben geen facebook!

Els van Wieringen

Vnmiddag een foto gemaakt waar kan ik die vinden?

Arie

Waar kan.ik mijn.foto brkiklen

Erwin Boogert

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond