Laat uw gegevens achter en ontvang Zorg Enablers per mail.
Bedankt voor uw interesse!
Het ebook is naar uw emailadres verzonden.
Er is iets fout gegaan. De kans is groot dat dit e-mailadres al eerder is gebruikt. Probeer het met een ander mailadres nog een keer of neem contact op met info@zorgenablers.nl
Laat uw gegevens achter om een hardcopy van Zorg Enablers 2018 te bestellen.
De kosten voor een hardcopy zijn €15,- per stuk, exclusief BTW en verzendkosten. Binnen vijf werkdagen na betaling ontvangt u uw bestelling. Bij bestellingen va. 50 boeken nemen we contact met u op.
If you're interested in an English version please let us know. We will contact you within 5 work days.
Bedankt voor uw interesse!
Het ebook is naar uw emailadres verzonden.
Er is iets fout gegaan, probeer het aub opnieuw.
Aan de slag
Zorg Enablers helpt zorgprofessionals en –organisaties het innovatievermogen te versterken. We bieden een overzicht van de belangrijkste technologische bewegingen die bijdragen aan een toekomstbestendige zorg.

Preventie & Gezond leven

Het doel van preventie is te zorgen dat we gezond blijven of voorkomen dat we zieker worden. Preventie kent verschillende vormen en associëren we vaak met gezondheid bevorderende initiatieven van overheid en werkgevers.

Gezond leven verwijst naar het gedrag en de verantwoordelijkheid van onszelf. Statistieken over de eigen gezondheidstoestand helpen hierbij. Binnen deze zorgfase beschrijft Zorg Enablers vijf technologische bewegingen:
 
1 Holistic Tracking
2 Smartfood
3 Advanced Mobility
4 Internet of Things

Consulteren

Consulteren omvat nagenoeg iedere interactie tussen zorgprofessional en zorggebruiker in het zorgproces, maar ook onderling tussen de zorggebruikers of professionals. Een consult biedt de mogelijkheid advies te vragen en te overleggen over passende vervolgstappen.

De positie van het individu in de verschillende interacties verandert. Technologische ontwikkelingen oefenen hier sterke invloed op uit. Binnen deze zorgfase worden de volgende drie technologische bewegingen herkend:
 
1 Remotely Connected
2 Health Information Systems
3 Blockchain

Diagnose

Alle analysetechnieken, procedures en vormen van onderzoek die helpen de aanleiding van een gezondheidsprobleem vast te stellen vallen onder Diagnose. Op het gebied van diagnose is, mede door de toegenomen kennis en informatie bij zorggebruikers, veel veranderd in de verhouding zorgprofessional en -gebruiker.

Technologische ontwikkelingen geven de zorggebruiker meer autonomie. Binnen deze zorgfase zien we vijf belangrijke technologische bewegingen:

1 DIY Diagnostics
2 Consumer-omics
3 Big Data   
4 Artificial Intelligence
5 Enhanced Diagnostics

Behandeling & Begeleiding

Behandeling richt zich op het herstellen of voorkomen van verergering van lichamelijke, psychische en sociale gezondheidsproblemen. Begeleiding gaat over het stabiliseren en het activeren van psychisch, sociaal en lichamelijk functioneren.

Technologische bewegingen brengen meer mogelijkheden en faciliteren de diversiteit waarop de (juiste) handelingen kunnen worden uitgevoerd. Binnen deze zorgfase beschrijven wij vijf technologische bewegingen:

1 Digital School
2 Printing Procedures
3 Robotic Operations  
4 Bionics
5 Advanced Therapeutics

Controle & Monitoring

Controle is het verifiëren van de juiste werking van behandelingen. Monitoring kan een hulpmiddel zijn bij zowel de controle, het volgen van voortgang, als het reactief sturen op het naleven van voorschriften.

Technologische ontwikkelingen veranderen de rol en mogelijkheden van de zorgprofessional en zorggebruiker in dit proces. Binnen deze zorgfase worden zien wij vier belangrijke technologische bewegingen:

1 Domotics
2 Remote Monitoring
3 Robotic Care
4 Cyber Security
Hoe innovatief is mijn organisatie?
Gelegenheidsinnovator
Innovatiezoeker
Innovatiebouwer
Innovatiefabriek
Innovatieleider
Het stadium waarin uw zorgorganisatie zich bevindt wordt bepaald over meerdere dimensies zoals strategie en sturing, financiering, resultaten en meetbaarheid, methoden, cultuur, competenties en communicatie.

Benieuwd waar uw organisatie staat?
Doe de test

7 tips van innovators

Start vanuit een uitdaging, een maatschappelijke vraag of een probleem en vooral niét vanuit technologische mogelijkheden
Werk vanaf het begin samen met de eindgebruikers en relevante stakeholders
Creëer ruimte voor experimenten, pilots en prototypen, zowel fysiek, financieel als in tijd
‘Fail fast, succeed faster’: laat ruimte om te falen
Zorg voor een ‘proof-of-concept’:
zonder (wetenschappelijke) onderbouwing voor de werking is de innovatie gedoemd te mislukken
Deel kennis en ervaringen over inhoud en over proces met elkaar
Ontwikkel een business case voor het experiment, voor de implementatie én voor structureel gebruik

Neem contact op
Neem contact op met ons. Wij zijn benieuwd naar uw ervaringen en delen graag inspiratie en voorbeelden.

Philip J. Idenburg
+31 (0) 653 44 21 94

Philip J. Idenburg is managing partner van strategie en innovatiebureau BeBright en adviseert op het gebied van strategie en innovatievraagstukken. Proces en inhoud gaan daarbij hand in hand en moeten uiteindelijk leiden tot concrete innovatie, als basis voor het toekomstige succes van organisaties.

Vivian Dekkers

Vivian Dekkers is adviseur bij BeBright. Op basis van kwalitatieve en kwantitatieve analyses begeleidt ze klanten bij het maken van strategische keuzes. Met haar betrokkenheid bij BeBright Analytics en trajecten als Diagnose Zorginnovatie en Diagnose Transformatie is Vivian op de hoogte van alle relevante trends en ontwikkelingen in de gezondheidszorg.

Partners
met ❤ gemaakt door Lightbase