abonneren

Googles anti-phishing-plugin Password Alert makkelijk te kraken

Googles nieuwe anti-phishing-plugin blijkt vrij nutteloos te zijn. De extensie voor Chrome moet detecteren wanneer een gebruiker zijn Google-wachtwoord op een phishing-website invoert, maar hackers weten dat systeem met een simpel stukje html-code te omzeilen.
De Chrome-extensie Password Alert werd vorige week door het bedrijf uitgebracht. Met Password Alert kun je zien wanneer je je wachtwoord op een phishing-website invult. Google Chrome controleert daarbij de hash van het wachtwoord.

Java

Een stel ethische hackers heeft de beveiliging daarvan echter al gekraakt. Door een stukje Javascript of zelfs html aan te passen aan de broncode van de extensie, kan Google makkelijk om de tuin worden geleid. De extensie denkt daarbij dat het gaat om een echte Google-website.

Via html

Eén van de hackers die het probleem ontdekten was Mischa van Geelen, die onlangs ook al met PCM aantoonde dat het 'WiFi in de trein' een goudmijn aan persoonlijke informatie bleek. Van Geelen merkte onder andere op hoe de extensie via html te omzeilen is.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Security

Tags: Phishing, Extensie, password alert

Laatste reactie